Good enough

Just nu känner jag mig som världens sämsta hundägare. Med fem hundar och en bäbis i huset – och alla väder samtidigt utanför dörren – blir det varken någon träning eller några promenader. Jag har varken tid eller ork till allt jag vill (och tycker jag borde) göra. Men hur illa far de egentligen, hundarna?

Jo – de kunde fått mer motion än de får nu.
Jo – de kunde fått mer tankegympa än de får nu
Jo – de kunde fått mer aktivering än de får nu.

Men – måste man verkligen gå upp halv fem varje dag i livet och gå en halvmil med alla hundar? Måste man elitsatsa inom tre olika hundsportgrenar med varje individ? Måste man bada och föna varje hund en gång i veckan? Är det vad som krävs för att vara en bra hundägare? Nej, det måste man inte. Det är inte det som krävs.

Vi har en stor tomt varav ca 1 000 kvm är inhägnad och tillägnad hundarna. Där får det gå in och ut när de vill (förutom när jag matar eller byter blöja på barnet). Vi har flertalet mjukstoppade sovplatser i varenda rum – utöver att de får vara i soffor och fåtöljer. Jag är hemma 90 % av tiden och alla hundarna är med mig fritt i huset. De får mat två gånger om dagen, mängder med uppmärksamhet och kel, de får leka fritt i huset och trädgården och de får besök av utomstående flera gånger i veckan. Deras klor är klippta och deras päls är tovfri. Hundarna mår väl och är glada över att flocken är samlad.

Så varför får jag så dåligt samvete? Varför kan det inte bara få vara good enough?

Ibland ställer vi så höga krav på oss själva som hundägare att vi inte når upp till våra egna ideal. Livet är inte alltid som man skulle önska eller vilja – men det kan faktiskt vara bra ändå. Vi kan satsa en annan dag. Eller inte. Vad spelar det egentligen för roll om vi mår bra som vi har det?

One thought on “Good enough”

  1. Absolut, om aktiveringen det innebär att ha en 1 årig pojk i huset är inte att förglömma! Lägg till möjligheten att gömma någon tillgång för övriga flocken så har du som hund redan ganska mycket att tänka på 🙂

Lämna ett svar