Årsskiftet

2019 blir året då vi inte startar upp någonting nytt. Istället kommer vi lägga tid och energi på att genomföra och avsluta de projekt som redan är igång. Det innebär inte att vi kommer vara sysslolösa – utan långt därifrån! Jag är en fena på att kläcka idéer och starta upp saker, men är inte lika bra på att genomföra hela vägen. Men, nu ska det bli ändring på det!

Men vad är det då vi har på gång redan? Tanken är att företaget ska utvecklas, växa och etablera sig ytterligare under året. Vi kommer erbjuda regelbundna hundkurser, fasta öppettider i trimmet, en aktiv blogg med inlägg om intressanta ämnen och etablera intressanta samarbeten med leverantörer och samarbetspartners.

I början av mars är det slutprov på utbildningen till Diplomerad Hundfrisör på Hundens Hus. Utbildningen har pågått sedan våren 2018 och bärgar för en kvalitetsstämpel på alla behandlingar i trimmet. Det behövs fortfarande ytterligare några praktikhundar, men jag har full tillförsikt i att det kommer bli klart.

Hundtrimmet ska – äntligen – få flytta ut de nya lokalerna granne med garaget. Hundtrimmet kommer vara fullt utrustat för bad/fön/klipp och trim av hundar av alla raser och storlekar. Vi kommer även öppna en liten butiksdel med pälsvårdsprodukter, hundfoder och andra hundtillbehör. Lokalen kommer också rymma plats för friskvård och massagebehandlingar. Det är fortfarande en del byggande, målande och fixade kvar, men vi har som målsättning att ha nyinvigning i mitten av april. Ni kommer väl och är med på vår invigningsfest när det är dags?!

I samarbete med terrierdomare Cindy Pettersson och Svenska Terrierklubben har jag ansvar för att arbeta fram ett domarkompendium om manchesterterrier till domarkonferensen 2020. Samtidigt uppdaterar vi RAS-dokumentet (Rasspecifika avelsstrategier) för rasen. Jag sitter även med som representant för NST (Numerärt Små Terrierraser) i Terrierklubbens PR-kommitté och arbetar för att få de små terrierraserna att synas mer. Ett spännande men krävande arbete tillsammans med engagerade, hjärtliga människor.

Under 2018 började jag även på Västra Kennelklubbens utbildning i Anatomi och bedömningsteknik. Vi har hittills gjort steg 1 och 2, och kommer fortsätta med steg 3 och 4 under 2019. Tanken är att förstärka grundkunskaperna inom anatomi och arbeta mot en ansökan till preparandkursen på SKK och jobba mot att så småningom utbilda mig till utställningsdomare. Det är dock ett långsiktigt projekt utan någon klar tidsram.

Utöver det har vi ytterligare spännande planer för kenneln under 2019, med tre planerade kullar under året. Den första hoppas vi på redan i februari! Mer om kennelns planer kommer ni kunna läsa på vår nystartade blogg på Kennel Fairymist.

Vi ser fram emot ett spännande 2019 och hoppas satt ni vill hänga med oss ett år till!

One thought on “Årsskiftet”

Lämna ett svar